Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΑΓΕΪΚΩΝ


ΑΠΟΥΣΙΕΣ-ΦΟΙΤΗΣΗ
  •  Οι αυθαίρετες απουσίες σε ενδιάμεσες ώρες είναι αδικαιολόγητες και ελέγχονται πειθαρχικά.
  •  Η παραμονή των μαθητών στους χώρους του Σχολείου είναι υποχρεωτική για όλες τις ώρες λειτουργίας του και η χωρίς άδεια έξοδος των μαθητών από τους σχολικούς χώρους ελέγχεται πειθαρχικά.
  • Μαθητής που προσέρχεται με καθυστέρηση και κατά την κρίση του διδάσκοντα δε γίνεται δεκτός, παίρνει απουσία και παραπέμπεται στο Γραφείο της Διευθύντριας.


ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
  1. Απουσία ή καθυστέρηση 1ης ώρας: Τα μαθήματα της 1ης ώρας αρχίζουν αμέσως μετά την πρωινή προσευχή και τις σχετικές ανακοινώσεις. Μαθητής που προσέρχεται μετά την είσοδο του καθηγητή στην τάξη δε γίνεται δεκτός στο μάθημα και χρεώνεται με αδικαιολόγητη απουσία.
  2. Καθυστέρηση ή απουσία σε ενδιάμεσες ώρες: Καθυστερημένη προσέλευση μαθητή σε ενδιάμεσες ώρες δεν επιτρέπεται. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο μαθητής μπορεί να γίνει δεκτός, κατά την κρίση του διδάσκοντος. Μαθητής που δεν γίνεται δεκτός παίρνει αδικαιολόγητη απουσία και παραπέμπεται στο γραφείο της Δ/ντριας από τον διδάσκοντα καθηγητή.
  3. Απουσίες / Απαλλαγές από το μάθημα της Γυμναστικής: Όλοι οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στο μάθημα της Γυμναστικής, φορώντας την αθλητική τους ενδυμασία (φόρμες γυμναστικής). Οι μαθητές που προσέρχονται στο μάθημα της Γυμναστικής χωρίς φόρμες παίρνουν απουσία. Ημερήσιες απαλλαγές από τη Γυμναστική δίνονται μόνον από τον υπεύθυνο καθηγητή σωματικής αγωγής ή τη Δ/ντρια και μόνον για σοβαρούς λόγους. Οι μαθητές που παίρνουν ημερήσια απαλλαγή παραμένουν στο χώρο όπου γίνεται το μάθημα. Εξαιρούνται σοβαρές περιπτώσεις τραυματισμού ή κρυολογήματος, οπότε οι μαθητές μπορούν να παραμένουν στις τάξεις τους ή στο γραφείο.
  4. Ωριαίες αποβολές: Μαθητής, ο οποίος παρενοχλεί το μάθημα και δε συμμορφώνεται με τις συστάσεις του καθηγητή, αποβάλλεται από το μάθημα και χρεώνεται με απουσία, η οποία καταχωρείται στα οικεία βιβλία του σχολείου. Οι μαθητές, οι οποίοι τιμωρούνται με ωριαία αποβολή, μεταβαίνουν στο γραφείο της Διεύθυνσης, ενώ μετά το κτύπημα του κουδουνιού ο καθηγητής του μαθήματος συμπληρώνει αναλυτικά το σχετικό βιβλίο του Σχολείου.
  5. Κάπνισμα: Απαγορεύεται αυστηρότατα το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του Σχολείου. Επίσης, το κάπνισμα απαγορεύεται σε οποιαδήποτε ημερήσια ή πολυήμερη εκδρομή και σε κάθε δραστηριότητα της Σχολικής Ζωής (π.χ. συμμετοχή μαθητών σε μαθητικά συνέδρια, ρητορικούς αγώνες, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, κ.ά.) που μπορεί να γίνει εκτός των ορίων του σχολικού χώρου.
  6. Κινητά τηλέφωνα & ηλεκτρονικές συσκευές: Δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων ή οποιασδήποτε άλλης ηλεκτρονικής συσκευής, στους χώρους του Σχολείου. Αν για οποιονδήποτε λόγο πρέπει ο μαθητής να έχει μαζί του το κινητό για να το χρησιμοποιήσει μετά το τέλος του σχολικού προγράμματος, είτε δεν το εμφανίζει, είτε το παραδίδει στο γραφείο της Δ/νσης για φύλαξη. Η συσκευή, που χρησιμοποιείται από μαθητή ή είναι σε κοινή θέα κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, θα φυλάσσεται στο γραφείο της Δ/νσης και θα παραδίδεται μόνο στους γονείς, ενώ ο μαθητής θα ελέγχεται πειθαρχικά.
  7. Προσέλευση και αποχώρηση μαθητών: Οι μαθητές έρχονται το πρωί και αποχωρούν το μεσημέρι, μετά το πέρας των μαθημάτων τους. Σε περίπτωση που πρέπει να αποχωρήσει μαθητής για λόγους υγείας, πρέπει οπωσδήποτε να πάρει άδεια από τη Διευθύντρια. Για άλλους προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους, είναι υποχρεωμένος ο κηδεμόνας να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση του Σχολείου προκειμένου να δοθεί η σχετική άδεια.
  8. Παρελάσεις: Αποτελεί τιμή για τους μαθητές το να συμμετέχουν στα τμήματα των παρελάσεων, εκπροσωπώντας το Σχολείο κατά τις εθνικές επετείους. Εξαιρούνται οι μαθητές που για λόγους υγείας ή άλλους σοβαρούς οικογενειακούς λόγους δεν μπορούν να πάρουν μέρος στην παρέλαση. Η άδεια δίνεται κατόπιν αίτησης του κηδεμόνα.
  9. Ποινές: Οι ποινές που επιβάλλονται από το Σχολείο έχουν ως μοναδικό στόχο να συνετίσουν τους μαθητές που υπέπεσαν σε σφάλματα, έτσι ώστε αυτά να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Το ύψος της ποινής σχετίζεται με την βαρύτητα της αξιόποινης πράξης, αλλά οπωσδήποτε λαμβάνεται υπ’ όψιν και η όλη συμπεριφορά και παρουσία του μαθητή στο σχολείο και στη Σχολική Ζωή. Οι κυρώσεις που επιβάλλονται είναι: Α. Παρατήρηση / Β. Επίπληξη / Γ. Ωριαία απομάκρυνση / Δ. Αποβολή από τα μαθήματα μέχρι δύο (02) ημέρες / Ε.  Αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Σε οποιαδήποτε περίπτωση τιμωρίας ενημερώνεται ο γονέας/κηδεμόνας είτε τηλεφωνικά είτε με ενυπόγραφο σημείωμα του υπεύθυνου καθηγητή του τμήματος ή της Δ/ντριας. Εάν μαθητής τιμωρηθεί με αποβολή, είναι υποχρεωμένος να το αναφέρει στους γονείς του και να παρουσιαστεί μαζί τους στο Σχολείο.


ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ
  •  Να μην προβαίνουν σε ενέργειες που εμποδίζουν τη διεξαγωγή των μαθημάτων και των υπόλοιπων σχολικών εκδηλώσεων.
  • Να σέβονται, να φροντίζουν και να προσέχουν τα σχολικά βιβλία που η Πολιτεία τους διανέμει δωρεάν, να μην τα σχίζουν ή τα καταστρέφουν με οποιονδήποτε τρόπο, και ομοίως να εκτιμούν το επιπρόσθετο έντυπο υλικό που συχνά οι διδάσκοντες τους μοιράζουν για τις ανάγκες του μαθήματος.
  •  Να χρησιμοποιούν κόσμια γλώσσα και να μην έχουν επιθετική συμπεριφορά.
  •  Να σέβονται τους συμμαθητές τους, τα προσωπικά τους αντικείμενα και την περιουσία του σχολείου.
  • Κατά την διάρκεια των ολιγόλεπτων δοκιμασιών ή των διαγωνισμάτων οι μαθητές πρέπει να πειθαρχούν στις υποδείξεις των καθηγητών τους, ενώ οποιαδήποτε απόπειρα αντιγραφής με οποιονδήποτε τρόπο τιμωρείται με αφαίρεση του γραπτού, ο μαθητής βαθμολογείται με μονάδα και ελέγχεται πειθαρχικά.
  • Να αποφεύγουν συμπεριφορές που υποβαθμίζουν το κύρος των μαθητικών συνελεύσεων και να περιφρουρούν την ποιότητα των εκδηλώσεων αυτών.
  • Να σέβονται την κινητή και ακίνητη περιουσία του Σχολείου.
  • Να μη ρυπαίνουν με σκουπίδια το χώρο και να χρησιμοποιούν τα καλάθια των αχρήστων. Να μη γράφουν σε θρανία και τοίχους και να φροντίζουν την καλαίσθητη εμφάνιση των τάξεων.

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΑΓΕΪΚΩΝ

1. Τα μέλη ( καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Σαγεΐκων) έχουν δικαίωμα χρήσης του χώρου και του υλικού της βιβλιοθήκης. Τα μέλη μπορούν να αναζητήσουν μόνοι τους το υλικό που τους ενδιαφέρει στα ράφια ή να ζητήσουν τη βοήθεια του υπευθύνου καθηγητή της βιβλιοθήκης.
2. Όσοι δανείζονται δεν επανατοποθετούν στα ράφια τα βιβλία, αλλά τα αφήνουν με τάξη στην άκρη του τραπεζιού ή σε χώρο που υποδεικνύεται από τον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης. Ποτέ δεν παραμένουν στο χώρο της βιβλιοθήκης χωρίς επίβλεψη και σε κάθε περίπτωση συμμορφώνονται
στις υποδείξεις του καθηγητή που επιβλέπει. Ο δανεισμός γίνεται μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη.
3. Οι χρήστες αφήνουν υποχρεωτικά τις τσάντες και τα μπουφάν τους σε ειδικό χώρο, στην είσοδο της βιβλιοθήκης.
4. Δεν επιτρέπεται κάθε είδους αναψυκτικό και φαγητό.
5. Στο χώρο της βιβλιοθήκης τα μέλη τηρούν ησυχία, γιατί λειτουργεί ως αναγνωστήριο.
6. Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική για όλο το υλικό της εκτός από τα εγκυκλοπαιδικά έργα, τα λεξικά και τις πολύ ακριβές εκδόσεις, που δίνονται μόνο για εσωτερικό δανεισμό.
7. Το υλικό της συλλογής διατίθεται στα μέλη για διάβασμα στο αναγνωστήριο (εσωτερικός δανεισμός) ή για διάβασμα στο σπίτι (εξωτερικός δανεισμός).
8. Όσοι δανείζονται βιβλία είναι υπεύθυνοι γι’ αυτά. Υπογραμμίσεις ή σημειώσεις στα βιβλία δεν επιτρέπονται.
9. Το μέλος που χάνει ή καταστρέφει υλικό, υποχρεούται να το αντικαταστήσει.
10. Η ιδιότητα του μέλους μπορεί να ανασταλεί με απόφαση του υπεύθυνου καθηγητή, αν παραβιαστεί ο κανονισμός της σχολικής βιβλιοθήκης.
11. Όποιο μέλος της βιβλιοθήκης είναι χρεωμένο με ληξιπρόθεσμο υλικό δεν έχει δικαίωμα άλλου δανεισμού.
12. Το δανεισμένο υλικό δεν μεταφέρεται σε άλλο μέλος. Κάθε μέλος δανείζεται για τον εαυτό του.
13. Δεν επιτρέπεται η εξαγωγή υλικού, αν δεν έχει περάσει από τη διαδικασία δανεισμού.

14. Το μέλος χάνει την ιδιότητα του, αν επανειλημμένα δεν τηρεί τους παραπάνω κανονισμούς.

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 2017-2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 2017-2018


ΝΙΚΟΛΕΤΣΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ) ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΚΑΝΤΖΟΥ ΑΘΗΝΑ (ΘΕΟΛΟΓΟΣ)

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ  (ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ)
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ (ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ)
ΚΡΑΣΣΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ)
ΤΕΛΙΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΦΥΣΙΚΟΣ)
ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ (ΦΥΣΙΚΟΣ)
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ)
ΚΟΤΣΑΛΗ ΑΝΘΗ (ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ)
ΚΛΩΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ)
ΠΕΤΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ)
ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΜΟΥΣΙΚΟΣ)
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ)
ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ)
ΦΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)