Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας κάνουμε γνωστό ότι οι μέρες και ώρες συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο Γυμνάσιο Σαγεΐκων για το σχολ. έτος 2019-2020 είναι οι ακόλουθες:
κ. Κ. ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΥ: ΔΕΥΤΕΡΑ 3Η ΔΙΔ/ΚΗ ΏΡΑ [10:00-10:45]
κ. Γ. ΣΤΡΙΓΓΟΣ: ΤΡΙΤΗ 3Η ΔΙΔ/ΚΗ ΏΡΑ [10:00-10:45]
κ. Ι. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ & κ. Δ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΡΙΤΗ 4Η ΔΙΔ/ΚΗ ΩΡΑ [10:50-11:35]
κ. Π. ΚΡΑΣΣΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΤΕΤΑΡΤΗ 4Η ΔΙΔ/ΚΗ ΩΡΑ [10:50-11:35]
κ. Β. ΠΕΤΤΑΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 3Η ΔΙΔ/ΚΗ ΏΡΑ [10:00-10:45]
κ. Μ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, κ. Αγγ. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ & κ. Κ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ: ΠΕΜΠΤΗ 3Η ΔΙΔ/ΚΗ ΏΡΑ [10:00-10:45]
κ. Δ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, κ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ, κ. Αν. ΚΟΤΣΑΛΗ: ΠΕΜΠΤΗ 4Η ΔΙΔ/ΚΗ ΩΡΑ [10:50-11:35]
κ. Ελ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΠΕΜΠΤΗ 5Η ΔΙΔ/ΚΗ ΩΡΑ [11:40-12:20]
κ. Αλ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4Η ΔΙΔ/ΚΗ ΩΡΑ [10:50-11:35] &
κ. Γ. ΝΙΚΟΛΕΤΣΕΑ 5Η ΔΙΔ/ΚΗ ΩΡΑ [11:40-12:20]

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι αύριο, ημέρα Τετάρτη, 11-09-2019 θα γίνει ο καθιερωμένος Αγιασμός στο σχολείο μας (08. 45 π. μ.). Για τους μαθητές που μετακινούνται με λεωφορείο, έχουμε ζητήσει από το ΚΤΕΛ, η ώρα άφιξης των μαθητών στο σχολείο να είναι στις 08. 30 π. μ. και η ώρα αποχώρησης στις 10. 30 π. μ. 
Η Δ/ντρια
                                                           Δρ. Νικολετσέα Γεωργία

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, με ευχές για καλή σχολική χρονιά, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να παρουσιαστείτε στο σχολείο από τις 2 έως τις 10 Σεπτεμβρίου (09. 00 έως 12.30), προκειμένου να ανανεώσετε την Δήλωση Κηδεμονίας και την Εγγραφή του παιδιού σας για το έτος 2019-2020, όπως προβλέπει η σχολική νομοθεσία.
Η Δ/ντρια
Δρ. Νικολετσέα Γεωργία

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας κάνω γνωστό ότι την Τρίτη 11-06-2019, εκτός από την έκδοση αποτελεσμάτων θα γίνει και επίδοση βαθμολογίας (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας). 

Επίσης, θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που παραπέμπονται σε κάποια μαθήματα, καθώς και το πρόγραμμα εξετάσεων για τη Β΄ Εξεταστική Περίοδο.


                                            Η Δ/ντρια

                                  Δρ. Νικολετσέα Γεωργία

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ



ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΛΥΚΕΙΑ & ΕΠΑΛ
Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2019 – 2020, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγρα-φής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 22η Μαΐου και ώρα 10:00 έως τη 17η Ιουνίου 2019 και ώρα 00:00. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών την Ηλεκτρονική Αί-τηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί στο ΠΣ myschool. Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κω-δικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).
Επισημαίνεται ότι:
α) Για τα Γυμνάσια, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθη-τών/-τριών ή οι ίδιοι οι μαθητές/-τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, που φοιτούν στη Γ’ Τάξη κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018 – 2019.
β) Για τις ΣΜΕΑΕ, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθη-τών/-τριών ή οι ίδιοι οι μαθητές/τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, που τώρα φοιτούν στη Γ’ τάξη Ειδικού Γυμνασίου ή Δ’ τάξη Γυμνασίου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου και επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ., εφόσον καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ e-eggrafes

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα του/της μαθητή/-τριας που θέλει να υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση. Για τους/τις ανή-λικους/-ες μαθητές/-τριες ή ενήλικα προστατευόμενα μέλη, που δε διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά τον νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool. Στην τελευταία περίπτωση, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.
Επισημαίνεται ότι, αν οι αιτούντες/-σες κηδεμόνες ή ενήλικοι/-ες μαθητές/-τριες δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.
Εφιστάται η προσοχή, σε περίπτωση γονέων/κηδεμόνων των οποίων τα ατομικά στοιχεία αναγράφονται στο ΓΓΠΣ (taxis) με λατινικούς χαρακτήρες, να ενημερώσουν τον/τη Διευθυντή /-ντρια της σχολικής μονάδας προκειμένου ο/η τελευταίος/-α να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συμφωνούν τα στοιχεία του κηδεμόνα, που έχουν καταχωρισθεί στο ΠΣ myschool με αυτά που εμφανίζονται στο taxis.
Οι Διευθυντές/-ντριες των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων ή Επαγγελματικών Λυκείων διευκολύνουν τους κηδεμόνες που δηλώνουν αδυναμία να υποβάλουν μόνοι τους την Ηλεκτρονική Αίτηση διαθέτοντας έναν/μία τουλάχιστον εκπαιδευτικό και έναν Η/Υ στο σχολείο τους για την καταχώριση των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων. Η σύνδεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes γίνεται με τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα.
Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης καταχωρίζονται απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:

·       Το e-mail του κηδεμόνα ή του/της ενήλικου/-ης μαθητή/-τριας
·       Το μητρώνυμο του κηδεμόνα ή του/της ενήλικου/-ης μαθητή/-τριας
Για τα ΓΕ.Λ.:
·       Επιλογή Ημερήσιου ή Εσπερινού ΓΕ.Λ.
·       Η τάξη στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές/-τριες το επόμενο σχολικό έτος
·       Επιλογή ξένης γλώσσας (Α΄ Λυκείου)
·       Μαθήματα επιλογής ( Α΄ και Γ΄ Λυκείου)
·       Επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού (Β΄ και Γ΄ Λυκείου)
Για τα ΕΠΑ.Λ.:
·       Η τάξη στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές/-τριες το επόμενο σχολικό έτος
·       Ο τομέας της Β’ Τάξης ή η ειδικότητα της Γ’ Τάξης ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑ.Λ. ή της Δ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑ.Λ.
·       Η επιλογή έως τριών (3) ΕΠΑ.Λ.
Κοινά (ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ):
·       Το σχολείο τελευταίας φοίτησης καθώς και το έτος τελευταίας φοίτησης
·       Ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) μαθητή/-τριας (ο οποίος αναγράφεται στον έλεγχο προό-δου, στο Ατομικό Δελτίο μαθητή)
·       Η ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/-τριας
·       Από ποιον/-α καταχωρίζεται η Ηλεκτρονική Αίτηση
·       Ο αριθμός του κινητού ή του σταθερού τηλεφώνου του/της κηδεμόνα ή του/της μα-θητή/-τριας
Σημειώνεται ότι: η Ηλεκτρονική Αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α ́ 75).
Για να είναι δυνατή η ταυτοποίηση ενός μαθητή/τριας και η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής της αίτησής του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes, ο/η αιτών/-ούσα θα πρέπει να γνωρίζει τον Αριθμό Μητρώου (Α.Μ.) του μαθητή/-τριας, και η ημερομηνία γέννησής του/της να είναι ορθά καταχωρισμένη στο ΠΣ myschool.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α΄ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ


Πρόγραμμα προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων
Ημερομηνία
Τάξη
Μάθημα
Πέμπτη
30-5-2019
Α΄
Γλωσσική Διδασκαλία-Λογοτεχνία
Β΄
Γλωσσική Διδασκαλία-Λογοτεχνία
Γ΄
Γλωσσική Διδασκαλία-Λογοτεχνία
Τρίτη
4-6-2019
Α΄
Ιστορία
Β΄
Ιστορία
Γ΄
Ιστορία
Τετάρτη
5-6-2019
Α΄
Μαθηματικά
Β΄
Φυσική
Γ΄
Φυσική
Πέμπτη
6-6-2019
Α΄
Φυσική
Β΄
Μαθηματικά
Γ΄
Μαθηματικά

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ


                                     
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/04/2019
ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: Φ.23/146
Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΓΕΪΚΩΝ


ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Σαγεΐκων

Τ.Κ.: 25200 Σαγέικα

ΠΡΟΣ : ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΠΛΗΡΟΦ.: κ. Νικολετσέα Γεωργία


ΤΗΛ.: 26930 41078


FAX: 26930 41070



ΘΕΜΑ: Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών στο πλαίσιο μετακίνησης των μαθητών της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου Σαγεΐκων στο Κατάκολο .

1.        Αντικείμενο της προκήρυξης: η παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών στα πλαίσια της μονοήμερης μετακίνησης των μαθητών της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου Σαγεΐκων στο Κατάκολο.
2.       Χρόνος, τρόπος και τόπος υποβολής των προσφορών: Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν έντυπες προσφορές σε κλειστό φάκελο για την εν λόγω επίσκεψη, μέχρι 17-04-2019, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 12:00 στο γραφείο της Δ/ντριας. Προσφορές που υποβάλλονται με email ή fax δεν γίνονται δεκτές.
3.      Χρόνος και τόπος αποσφράγισης των προσφορών: Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 17-04-2019 και ώρα 12.30 μ. μ. στο γραφείο της Δ/ντριας.
4.      Προδιαγραφές:
4.1.    Ημερομηνίες διεξαγωγής: Ημερομηνία αναχώρησης & επιστροφής: 07-05-2019, ημέρα ΤΡΙΤΗ
4.2.   Αριθμός συμμετεχόντων: Αριθμός μαθητών: 12 & αριθμός συνοδών-καθηγητών: 03. Συνολικός αριθμός: 15
4.3.   Πρόγραμμα της εκδρομής
8:00: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
09.30 : ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΚΑΤΑΚΟΛΟ
09. 30 – 10. 30: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
10.30 – 11. 40: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ
11.40 – 13.00: ΦΑΓΗΤΟ & ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
13.00: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΓΕΪΚΑ
4.4.     Μέσα μεταφοράς: Τουριστικό Λεωφορείο με τις εξής προδιαγραφές οχήματος κατ’ ελάχιστον
Α] Άριστη εσωτερική, εξωτερική και μηχανολογική κατάσταση του οχήματος, σύμφωνα με άλλης αντίστοιχες προδιαγραφές ΚΤΕΟ / Κλιματισμό & μικροφωνική εγκατάσταση / Επαρκή χώρο για αποθήκευση αποσκευών.
Β] Όλα τα απαιτούμενα έγγραφα (άδεια κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ, άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος οδικού μεταφορέα επιβατών, ασφαλιστήριο συμβόλαιο) σε ισχύ κατά την περίοδο πραγματοποίησης της εκδρομής
4.5.   Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης (υποχρεωτική). Το ανάδοχο ταξιδιωτικό γραφείο βάσει του Π.Δ. 339/1996 απαιτείται να είναι ασφαλισμένο για αστική-επαγγελματική ευθύνη. Υποχρεούται  πριν την τελική κατακύρωση της εκδρομής, να καταθέσει στο σχολείο όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη σύμβασης αστικής-επαγγελματικής ευθύνης σε ισχύ. Στη συνέχεια το σχολείο θα διασταυρώσει μέσω του ΗΑΤΤΑ τα υποβαλλόμενα στοιχεία και αφού ελεγχθούν θα γίνει η τελική κατακύρωση στο γραφείο που αρχικά επιλέχθηκε. Σε διαφορετική περίπτωση το ταξιδιωτικό γραφείο κρίνεται έκπτωτο.
Ταξιδιωτική ασφάλιση: Στην περίπτωση πρόσθετης ταξιδιωτικής ασφάλισης θα πρέπει να γίνεται ενημέρωση, από το ταξιδιωτικό γραφείο, για τα ποσά (κατώτατα/μέγιστα) που ασφαλίζονται ανά κατηγορία. Το ταξιδιωτικό γραφείο επιβάλλεται να προσκομίσει το συμβόλαιο της πρόσθετης ταξιδιωτικής ασφάλισης, στο οποίο να αναφέρονται τα ποσά που καλύπτει].
5.       Δικαίωμα συμμετοχής: Όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία που πληρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
6.      Διαδικασία που επελέγη για την ανάθεση: Αξιολόγηση και επιλογή της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς σε συνδυασμό με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
7.       Διευκρινίσεις για την προσφορά
·       Ο ΦΠΑ & η ασφάλεια αστικής ευθύνης θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο τελικό ποσό της προσφοράς & θα πρέπει να αναγράφεται και η τιμή ανά μαθητή.
·       Στην ταξιδιωτική ασφάλιση θα πρέπει να αναφέρονται τα ποσά ατυχήματος που ασφαλίζονται.
·       Τα διόδια θα πρέπει να περιλαμβάνονται στην τελική προσφορά.
·       Υ.Δ ότι η ασφάλεια αστικής ευθύνης καλύπτει τα άτομα της εκδρομής και δεν έχει ξεπεραστεί το όριο της, καθώς και ότι το σήμα λειτουργίας είναι σε ισχύ [δηλ. να επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας Γραφείου Γενικού Τουρισμού του ενδιαφερομένου, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ και αντίστοιχη δήλωση καταλληλότητας των λεωφορείων(άδεια, ασφάλεια, ΚΤΕΟ)].
·       Το Σχολείο διατηρεί το δικαίωμα της ακύρωσης της εκδρομής, λόγω μη συμπλήρωσης του αριθμού μαθητών, μη έγκρισης της μετακίνησης ή λόγω άλλης σοβαρής αιτίας (απεργιών, κακοκαιρίας, έκτακτου περιστατικού λόγω πραγματικής ανώτερης βίας κλπ) χωρίς αποζημίωση του Ταξιδιωτικού Γραφείου ή σε περίπτωση καταβολής του ποσού θα προβλεφθεί η επιστροφή όλων των χρημάτων.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Δρ. ΝΙΚΟΛΕΤΣΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ